Arkisto & ladattava materiaali

Täältä saat ladattua Wanha Willähti materiaalia

Lataa WW2017 juliste / flyeri tästä ei koossa:

>> Wanha Willähti 2017 juliste A3
>> Wanha Willähti 2017 juliste A4
>> Wanha Willähti 2017 flyeri A5
>> Wanha Willähti 2017 flyeri A5 x 2 A4 pohjalla

Logot:

Wanha Willähti tekstilogo (EPS-tiedosto) (JPG-tiedosto)

Wanha Willähti traktorilogo (EPS-tiedosto) (JPG-tiedosto)


Kuvagalleriat tapahtumista ladattavina zip-paketteina:

2013

Wanha Willähti perinnepäivät 2013

2010

Wanha Willähti -kerhon esittely koululaisille 2010

Wanha Willähti perinnepäivät 2010

2009

Kaivolan perinnetila – Päreitä, patinaa ja fantti poikineen 2009

Kuumailmapallolennolla Villähteeltä 2009

Syyskaronkka 2009

2008

Nastola Nyt 2008

Syyskaronkka 2008

2007

Wanha Willähti -kerhon esittely koululaisille 2007

Wanha Willähti perinnepäivät 2007

Askon koneita 2007

Tapulitalkoot 2007

Ladon purku 2007

Yleiskokous 2007

Syyskaronkka 2007

2006

Koulun risusavotta 2006

Ladon siivoustalkoot 2006


Wanha Willähti – Perinnetapahtuman 2017 Ohjelma 17.-18.6.2017

(Klikkaa ohjelma auki)

>> Wanha Willähti – Perinnetapahtuman 2017 ohjelma

Aluekartta

>> Wanha Willähti – Perinnetapahtuman aluekartta 2017


Wanha Willähti -kerho järjestää sunnuntaina Villähteen nuorisoseuran talolla Pyrylässä Innostu perinteestä! -tapahtuman. Ossi Arvelan kanssa tapahtumasta ja kerhon toiminnasta keskustelemassa Timo Leikas, sekä Nastolan maaseutu elinvoimaiseksi -hankkeesta Mari Brunou.
Kuuntele haastattelu tästä

(Haastattelussa mainitaan Perinnepäivien ensimmäisestä
suunnittelupalaverista, mutta päivämäärä on väärin eli oikea päivämäärä on 15.2.2017 klo 19.00.)

Wanha Willähti -kerhon puheenjohtaja vaihtui

Seppo Pihlajamäki kirjoittaa:

Siitä on jo 7 vuotta kun idea Kerhon perustamisesta syntyi! Monasti tällaiset ideat ovat vain tähdenlentoja ja idea sammuu yhtä nopeasti kuin on syntynytkin. Wanha Willähti-kerhossa onneksemme on käynyt täysin päinvastoin! Alun kipinä on leimahtanut iloisiin liekkeihin ja toimintaa on kehitetty jatkuvasti. Voimavaramme on aktiivisten ja talkoohenkisten paikallisten ihmisten lisäksi yhteistyö muiden yhteisöjen kanssa. Yhteistoimintamme on myös auttanut heitä aktivoimaan toimintaansa. Tältä tieltä ei tulevaisuudessakaan kannata poiketa.

Villähteen koulu, oman kylämme sydän, on tarjonnut meille loistavat puitteet tuoda perinnettä esille jo kolmilla Perinnepäivillä. Suuri kiitos Nastolan kunnalle ja koulun henkilökunnalle! Tämä on myös luonnollinen kontaktipinta paikkakunnan nuoriin ja lapsiin. Toivomme, että joillekin kipinä perinteen vaalimisesta jää itämään ja jonakin päivänä he ovat jatkamassa perinnettä Kerhon ympyröissä. Nyt kun luovutan Kerhon vetovastuun Matti Heikkilälle, Villähteen koulun kasvatille jo kolmannessa polvessa, olen vakuuttunut, että jatkuvuus on taattu. Matilla on laaja ystäväpiiri ja hän tulee saamaan mukaan lisää nuoria paikkakuntalaisia. Vaikka meillä senioreilla vielä riittää virtaa niin mikään ei ole ikuista.

Haluan kiittää kaikkia Kerholaisia ja Kerhon toiminnan tukijoita mahtavasta yhteistyöstä. Olemme osa Villähteen Nuorisoseuraa. Se ja sen vetäjä, Rauno Grönroos, tuellaan ovat mahdollistaneet sen, että Wanha Willähti-kerho on voinut keskittyä varsinaiseen tehtäväänsä, paikallisen PERINTEEN VAALIMISEEN.

MALJA YHDESSÄTEKEMISEN ILOLLE!
Seppo Pihlajamäki

Matti Heikkilä vastaa:

Otan nöyränä vastaan puheenjohtajan tehtävät Wanha Willähti -kerhossa. Sepolta jää suuret saappaat täytettäväksi, mutta yritän parhaan kykyni mukaan jatkaa kerhon kaitsemista Sepon viitoittamalla tiellä. Onneksi Seppo jatkaa edelleen tiukasti kerhon toiminnassa. Vaikka kerhon peräsimessä tapahtui sukupolven vaihdos, niin kerhon toiminta nojaa edelleen tiukasti perinteisiin ja samoihin tuttuihin hartioihin kuin tähänkin saakka. Kerhon perustajilla ja aktiiveilla on vielä paljon tekemistä perinteen siirtämisen saralla, jotta esimerkiksi allekirjoittanut ymmärtäisi edes osan Wanhan ajan Willähtin elämästä.

Seitsemisen vuotta sitten Villähteen Leivällä kokoontunut ”aamuparlamentti” sai aikaan jotain sellaista mitä ei voi rahalla, eikä millään materialla mitata; palautti talkootyön ja yhdessä tekemisen ilon Willähtin kylälle. Kerhon toiminta on saattanut kylän puhaltamaan yhteen hiileen ja vuoden 2013 tapahtuma osoitti hienosti mihin saakka ollaan perinteen vaalimisella päästy. 15.-16.6.2013 perinnetapahtumassa oli noin 4000 kävijää, tuhansia hyvillä mielin tehtyjä talkootunteja ja palaute jota voisi pitää jopa Pohjois-Korealaisena (1378 palautelomaketta, joista 1377 positiivisia). Wanha Willähti on siis seitsemän vuoden aikana osoittanut toimintansa tulevan tarpeeseen.

Pyrin jatkamaan Wanhan Willähtin kerhon nuijana samojen arvojen mukaisesti, kuin tähänkin asti on toimittu. Tiivistäisin arvot kolmeen tärkeimpään:

1) Perinteen vaaliminen

2) Talkootyö ja yhdessä tekemisen ilo

3) Arvokasta työtä yhteisen hyvän eteen, ilman taka-ajatuksia (ei politikointi, ei uskontoa, eikä taloudellisen hyödyn hakemista)

Nämä arvot ovat todellakin tärkeässä roolissa etenkin nykymaalimassa.

Osittain on jo ruvettava kääntämään katsetta kohti vuotta 2016 ja 4. perinteistä Wanha Willähti tapahtumaa. On selvää, että myös ”välivuosina” kerho tulee näkymään ja toimimaan alueella. Vuonna 2014 kerho muun muassa jatkaa luokkakuvaprojektia, pitää perinnetalkoita, osallistuu joihinkin alueen tapahtumiin ja lisäksi tekee kerhomatkan kerholaisten halukkuuksien ja ehdotusten perusteella. Olemme edelleen avoinna, niin uusille jäsenille, kuin uusille ideoille. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Matti Heikkilä


HALUAMME KIITTÄÄ TUKIJOITAMME PERINNETAPAHTUMASSA 2013

perinnetapahtumassa kävijöitä, tukijoitamme, Nastolan kuntaa ja viranomaisia, näytteilleasettajia sekä talkooväkeä. Hieno sää kruunasi onnistuneen tapahtuman. Saamamme palaute vahvistaa käsitystämme siitä, että tapahtumamme on jo perinne, jota emme voi katkaista. Nähdään taas wanhanajan merkeissä!

~ WW-kerho ~

ryhma_2013


Wanha Willähti -kerho kiittää nöyrästi vuoden 2013 perinnetapahtumaa tukeneita:

Agrimarket Lahti Lähde-kioski Rakennuskone Sorama Oy
Asennuspalvelu Huuhka Oy Lähitapiola Ramtec Oy
Asennuspalvelu Rantanen Maatalouspirkka Salon Eskada
CN huoltokeskus Mac Donalss Sandvik
Delta-Tek Oy Marakon Oy Schenker Cargo Oy
DNA kauppa Mateko Lahti Serinova
Dometic Finland Oy Matt-metall Oy S-market
Flexolahti Oy MKH huolto Suomen hiiva Oy
Haravakylä Kankaan martat MKM sähkö Oy Suominen Ikamer Oy
Hutek Oy MRK-Rent Oy Thermo-Tek Oy
Isomäen puutarha Muovi Virtala Oy Transmaa
Kaha Oy AB Nastolan kiinteistönotariaatti Valtra Lahti
Kaivolan perinnetila Nastolan kunta Wihuri tekninen kauppa
Kioski Hanslankari Nastolan tilitoimisto Viking Malt Oy
Kuljetusliike J. Tuomi Neste oil Nastola Villähteen leipä
Kuljetusliike Pekka Väinölä Nordea Nastola Villähteen nuorisoseura
Lahden traktorivaruste Oilon Oy Villähteen VPK
Lahti energia Okeroisten mylly Vääksyn kone ja vene
Lehtimäen liikenne Oy Optikko Nyman Y-maatalous Lahti
Liukkosen pultti Osuuspankki Nastola
Lumikko Oy Puuvekotin

Wanha Willähti – pitää perinteitä kunniassa!

Wanha Willähti -kerho on Villähteen kylän (Nastolassa) miesten ja naisten perustama porukka, joka vaalii paikallista kulttuuriperinnettä. Toimimme osana Villähteen Nuorisoseura ry:tä.

Talkootyö ja yhdessä tekemisen ilo ovat kerhomme kantavia periaatteita. Joka kolmas vuosi järjestämme Perinnetapahtuman Villähteen koulun piha- ja sisätiloissa. Ensimmäinen Wanha Willähti -Perinnetapahtuma oli vuonna 2007 ja seuraavan järjestimme 19. – 20.6.2010. Kantavana ajatuksena näissä tapahtumissa on ollut tuoda esille perinteisiä kädentaitoja, työmenetelmiä, laitteita ja koneita. Pyrimme luomaan lämminhenkisen innostavan ja iloisen perhetapahtuman, johon voi koko perhe vauvasta vaariin tulla viihtymään, tutustumaan perinteeseen ja tapaamaan ystäviä ja tuttuja. Viimeisin Wanha Willähti-Perinnetapahtuma järjestettiin 15.-16.6.2013.

Tarkoituksemme on myös houkutella ulkopaikkakuntalaisia käymään ja huomaamaan, kuinka mukava paikka Nastola on myös asuinkuntana. Kunta onkin ollut alusta saakka mukana tukemassa toimiamme ja esittelemässä palvelutarjontaansa.

Wanha Willähti -kerho toimii aktiivisesti myös tapahtumien välillä ja muun muassa aktivoi jäseniään huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja kunnostaan. Kerho on avoin kaikille perinteiden vaalimisesta ja yhdessä tekemisen riemusta kiinnostuneille. Asuinpaikkakunnastasi riippumatta olet tervetullut toimintaan mukaan. Ainoastaan Villähteen Nuorisoseura ry:n jäsenyys on yhdessä sovittu vapaaehtoinen velvollisuus (jäsenmaksu vain 10€/vuosi).

MALJA YHDESSÄTEKEMISEN ILOLLE!

Seppo Pihlajamäki
Wanha Willähti -kerho, puheenjohtaja
Villähteen Nuorisoseura ry

kerhon_porukkaa

Share Button